El Clàssic del Dia

Avui… Tony Rominger

Tony-Rominger-Tour-d-Espagne-1992-1993-et-1994-Tour-d-Italie-1995

Biografia:

Nascut a Dinamarca, Tony Rominger emigrà als 13 anys a Suïssa a la localitat de Zoug. Començà el ciclisme en edat força tardana, amb el que no debutaria com a professional fins al 1986, ja amb 25 anys, amb l’equip Cilo.

L’any 1987 fitxà per l’equip italià Brianzoli, on aconsegueix la seva primera victòria en guanyar el Giro de Reggio-Calabria, així com destacades actuacions en carreres de primer nivell com la Tirrena-Adriàtica. Posteriorment, l’any1988 fitxa pel Château d’Ax on, durant els tres anys que corregué per aquest equip, aconseguí diferents victòries, destacant-ne especialment 2 edicions de la Tirrena-Adriàtica i una de la Volta a Llombardia.

Rominguer donà un salt de qualitat l’any 1991 al fitxar per l’equip Toshiba, amb el que aconseguí 10 victòries, entre les quals destaca la París-Niça i explotant definitivament al 1992 amb l’equip CLAS guanyant la seva primera Volta ciclista a Espanya, així com a la Volta al País Basc i a la Volta a Llombardia.

L’any 1993 revalida la Volta ciclista a Espanya i queda segon al Tour de França, tan sols superat per Miguel Induráin, malgrat que Rominguer aconseguí 3 victòries d’etapa. Posteriorment, l’any 1994, Rominguer guanya l’espectacular xifra de 20 victòries, destacant-ne especialment la seva tercera Volta a Espanya consecutiva.

Durant els mesos d’octubre i novembre de 1994 batí en el velòdrom de Bordeaux (França) el rècord de l’hora, en dos ocasions. La primera serví per arravassar-se’l a Miguel Induráin per més de 800 metres i la segona per deixar definitivament la marca en més de 55 Km. El rècord de Rominguer durà dos anys, fins a ser novament superat perChris Boardman.

L’any 1995, sense CLAS com a patrocinador de l’equip, que passà a ser Mapei, Rominguer guanyà el prestigiósGiro d’Itàlia, això no obstant, fou el primer any d’inici d’un certa decadència del rendiment del suís, malgrat que guanyà 12 curses al llarg de l’any.

Tony Rominguer es retirà del ciclisme professional l’any 1997 després de finalitzar per primer cop una temporada en onze anys sense guanyar cap cursa.

Principals triomfs
Curses per
etapes
Mallot groc Volta a Espanya (1992, 1993, 1994)
13 etapes a la Volta a Espanya
Mallot rosa Giro d’Itàlia (1995)
5 etapes al Giro d’Itàlia
3 etapes al Tour de França
Curses d’un
dia
Volta a Llombardia (19891992)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s